AT,BE,BG,HR,CY,CZ,DK,EE,FI,FR,DE,GR,HU,IE,IT,LV,LT,LU,MT,NL,PL,PT,RO,SK,SI,ES,SE,GB

Tämä sivusto on tarkoitettu vain Yhdysvalloissa asuvien asiakkaidemme käyttöön. Pahoittelemme, että emme voi käsitellä tilauksia
tai tiedusteluja Yhdysvaltojen ulkopuolelta. Löytääksesi oikean sivuston omalle alueellesi, ota yhteyttä paikalliseen jälleenmyyjääsi.

Olemme lisänneet verkkosivumme turvajärjestelyjä varmistaaksemme, että asiointisi Rapala.comissa on suojattua.

Olemme havainneet, että käytössäsi on Tämä on vanhentunut versio tai selain, jota ei tueta koska se ei tarjoa riittävää suojaa verkkokaupoissa. Voidaksesi tehdä tilauksen Rapala.com-sivustolla, tarvitset ajantasaisen selaimen, joka täyttää tiukemmat turvallisuusvaatimukset. Päivitä selaimesi tai lataa uusi selain, että voit jatkaa verkkokauppamme käyttöä.

Chrome:LataaApua päivitykseen

Firefox:LataaApua päivitykseen

Safari (vain Mac):LataaApua päivitykseen

Microsoft Edge (vain PC *vaatii Microsoft Windows 10:n tai uudemman käyttöjärjestelmäversion):LataaApua päivitykseen

Internet Explorer (vain PC *versio 11 tai uudempi):LataaApua päivitykseen

Tietosuojaseloste

Voimaantulopäivä: 30.10.2019

Tämä tietosuojaseloste on voimassa Rapalan EU-sivustoilla.

JOHDANTO

Tämä tietosuojaseloste (yhdessä käyttö- ja myyntiehtojemme ja muiden tässä mahdollisesti kuvattujen asiakirjojen kanssa) määrittelee henkilötiedot, joita keräämme sinulta, tai joita sinä toimitat meille verkkosivulla www.rapala.com (ml. muut domain-tunnukset, jotka ohjaavat tälle sivustolle) sekä tavat, joilla saatamme käyttää tai ilmaista näitä tietoja. Termit ”Rapala”, ”me” ja ”meidän” tarkoittavat tässä yhteydessä Rapala VMC Oyj:tä, joka on suomalainen julkinen osakeyhtiö, jonka Y-tunnus on 1016238-8. Myös kaikki Rapalan tytäryhtiöt soveltavat tätä käytäntöä toiminnassaan soveltuvin osin.
    
Lue alla oleva teksti huolellisesti, jotta ymmärrät toimintatapamme ja käytäntömme, jotka koskevat henkilötietojasi ja niiden käsittelyä. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt tämän tietosuojaselosteen sekä henkilötietojesi keräämisen ja käsittelemisen tämän tietosuojaselosteen mukaisesti. Tätä tietosuojaselostetta saatetaan muuttaa ajoittain ja verkkosivustomme käytön jatkaminen tulkitaan tällaisten muutosten hyväksymiseksi, joten on suositeltavaa tarkistaa tämä tietosuojaseloste säännöllisesti muutosten osalta. Ellei muuta mainita, nykyinen tietosuojaselosteemme koskee kaikkia sinua ja tiliäsi koskevia tietoja, jotka meillä on.

Sinun tulee tutustua tähän tietosuojaselosteeseen huolellisesti, sillä jos et hyväksy käytäntöjämme, sinun on vältettävä sivustomme käyttöä. Muista, että minkä tahansa sivustomme osan käyttäminen tarkoittaa, että hyväksyt tietosuojakäytäntömme, käyttöehtomme sekä myyntiehtomme. Jos muutamme tätä tietosuojaselostetta, verkkosivustomme käytön jatkaminen (päivitetyn tietosuojaselosteen julkaisemisen jälkeen) tarkoittaa, että hyväksyt päivitetyn tietosuojaselosteemme ehdot.

ALLE 16-VUOTIAAT LAPSET

Vaikka Rapala VMC Oyj kannattaa varauksetta lasten kalastusharrastusta, emme saa käsitellä alle 16-vuotiaiden lasten henkilötietoja ilman vanhempien selkeää suostumusta. Näin ollen verkkosivustomme ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaiden lasten käytettäväksi. 

Yksikään alle 16-vuotias käyttäjä ei saa toimittaa Rapala VMC Oyj:lle mitään henkilötietoja tämän verkkosivuston kautta tai muutoin. Emme tietoisesti kerää alle 16-vuotiaiden lasten henkilötietoja. Jos olet alle 16-vuotias, älä rekisteröidy sivustomme käyttäjäksi, tee ostoksia sivustomme kautta tai lähetä meille sinua koskevia tietoja, mukaan lukien nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi. Jos tietoomme tulee, että olemme keränneet alle 16-vuotiaan lapsen henkilötietoja vahvistamatta tämän vanhempien suostumusta, poistamme kyseiset tiedot. 

Jos uskot, että hallussamme saattaa olla alle 16-vuotiaan lapsen henkilötietoja, ota meihin välittömästi yhteyttä. 

SINUN OIKEUTESI 

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan sinulla on tiettyjä oikeuksia, joita voit käyttää henkilötietojesi hallintaan ja suojaamiseen sekä rajoittaaksesi niiden käyttöä. 

Sinulla on oikeus saada pääsy sinua koskeviin henkilötietoihin, oikeus oikaista tai poistaa tietoja, sekä oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Lisäksi voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä tai vastustaa käsittelyä. Jos henkilötietojesi käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, kuten markkinointiimme liittyen, sinulla on oikeus perua suostumuksesi koska tahansa. Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan Rapala voi periä sinulta maksun näiden oikeuksien käyttämisestä. Lisäksi sinua voidaan vaatia todistamaan henkilöllisyytesi Rapalan osoittamalla tavalla. 

Verkkosivustollamme voit tarkastella ja päivittää henkilökohtaisia tietojasi tai peruuttaa markkinointisuostumuksesi kirjautumalla sisään verkkosivulle ja menemällä Oma tilini -sivulle, jossa voit tehdä muutoksia koska tahansa. Jos olet unohtanut salasanasi, voit kirjautumisen epäonnistuttua painaa "Unohtuiko salasana?" -linkkiä, joka ohjaa sinut sivulle, jossa voit syöttää sähköpostiosoitteesi. Käyttäjänimesi ja salasanasi lähetään sinulle sähköpostitse. Jos halut poistaa tilisi kokonaisuudessaan, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyttä osoitteessa customerservice@rapalaeurope.com.

Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttämiseen markkinointitarkoituksiin, varmistamme, että et saa meiltä toistuvia markkinointiviestejä tai muuta tietoa ellet niin halua, siten, että jokainen meiltä saamasi markkinointiviesti sisältää ohjeet, kuinka voit ilmoittaa meille, että et halua enää vastaanottaa tämänkaltaisia viestejä. Huomioi, että voit perua suostumuksesi palvelun Oma tilini -sivulla koska tahansa.

Muista myös, että sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle jos uskot, että emme ole noudattaneet meitä koskevia tietosuojamääräyksiä.
     

KERÄÄMÄMME TIEDOT

Rekisteröidyt henkilöt koostuvat asiakkaistamme ja mahdollisista asiakkaista. Keräämme verkkosivustomme käyttäjistä monentyyppistä tietoa. Yleensä tarvitsemme nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, jotta voimme palvella sinua. Jos teet ostoksia verkkokaupassamme, tarvitsemme osoitteesi, että voimme toimittaa ostoksesi sinulle ja valitsemastasi maksutavasta riippuen luottokorttisi numeron.

MEILLE ANTAMASI TIEDOT

•    Tiedot, jotka annat meille käyttäessäsi verkkosivustoamme käyttäjätilin luomiseen, ostosten tekoon, tuotteiden palauttamiseen tai vaihtamiseen ja ottaaksesi yhteytä asiakaspalveluumme. Nämä tiedot sisältävät nimen, postiosoitteen, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron (tai matkapuhelinnumeron), luotto-/debit-kortin numeron, sekä ostoihin/palautuksiin/vaihtoihin liittyvät tiedot, jotka annat meille täyttäessäsi lomakkeita verkkosivuillamme. Näihin sisältyvät tiedot, jotka annetaan meille käyttäjäksi rekisteröitymisen yhteydessä, tietoja ilmoitettaessa tai erillisiä palveluita pyydettäessä. Voimme myös pyytää sinulta lisätietoja jos ilmoitat ongelmasta verkkosivustollamme.
•    Tiedot, jotka koskevat meille mahdollisesti lähettämiäsi viestejä sekä viestien kopiot (mukaan lukien sähköpostiosoitteet).
•    Tiedot, jotka koskevat verkkosivullamme suorittamiasi tapahtumia ja tilauksesi toimittamista, mukaan lukien rajoituksetta nimesi, sähköpostiosoitteesi ja toimitusosoitteesi.
•    Tiedot, jotka koskevat osallistumista kilpailuihin, arvontoihin, kyselyihin, kampanjoihin tai sponsoroimiimme tapahtumiin.
•    Jos ilmoitat meille ongelmasta verkkosivullamme tai palvelussamme, tallennamme yhteystietosi ja kuvauksesi ongelmasta.
•    Sosiaalisen median käyttöä koskevat tiedot, jotka jaat kanssamme, esimerkiksi Facebookin tai YouTuben kautta. Huomioithan, että kaikkiin yrityksemme sivuihin ja sovelluksiin, jotka sijaitsevat tai ovat saatavilla sosiaalisen median sivustoilla saattaa liittyä omia erillisiä käyttöehtoja ja tietosuojaselosteita. Kyseisen yhtiön sivuston tai sovelluksen käyttöä, mukaan lukien muun muassa oman sisällön, aineiston tai henkilökohtaisen tiedon toimittamisen kyseiselle yhtiölle tai sovellukselle tai sen kautta, koskevat aina julkaistut käyttöehdot ja tietosuojaselosteet.
•    Tiedot, joita saamme kolmansilta osapuolilta, kuten liikekumppaneiltamme ja asiakkailtamme, mukaan lukien rajoituksetta tiedot, jotka koskevat kolmansien osapuolten verkkosivullemme ohjaamaa liikennettä.
 

TIETOJEN VÄLILLINEN KERÄÄMINEN
SOSIAALINEN VERKOSTOITUMINEN
Verkkosivustomme sallii sosiaalisen median kanavien, kuten Facebookin, Pinterestin, Twitterin ja Google+:n käytön. Tämä kattaa myös sosiaalisen median liitännäiset, kuten Facebookin “Tykkää”-toiminto, Twiittaaminen, lisääminen Pinterestiin, Googlen “+1”-painikkeet jne. Kun käytät sosiaalisen median palveluita ja liitännäisiä, jaamme tietojasi kyseisten palveluiden kanssa ja näiden tietosuojaselosteet koskevat tällaisten tietojen ilmaisemista. Lisäksi on mahdollista, että palvelut keräävät sinua koskevia tietoja, mukaan lukien toimintaasi koskevat tiedot, ja saattavat ilmoittaa kontakteillesi sosiaalisen median kanavissa, että käytät tätä verkkosivustoa. Tällaiset palvelut saattavat mahdollistaa toimintasi seuraamisen useiden verkkosivustojen laajuisesti tarkemmin kohdennetun mainonnan toimittamiseksi. Huomioithan, että näihin toimintoihin sovelletaan palveluiden omia tietosuojakäytäntöjä, joihin tutustuminen on suositeltavaa. Saatamme ajoittain lisätä verkkosivullemme sosiaalisen median kanavien liitännäisiä tai painikkeita.

IP-OSOITTEET, EVÄSTEET JA JÄLJITTEET
Käyttötiedot ja IP-osoitteet: Kun liikut verkkosivullamme, saatamme myös kerätä tarkempia tietoja käynneistäsi sivustollamme, mukaan lukien muun muassa liikenne- ja sijaintitiedot, kirjaukset ja muut viestintätiedot, sekä tietokonettasi ja verkkoyhteyttäsi koskevat tiedot, kuten IP-osoite, käyttöjärjestelmä ja selaintyyppi. Näitä tietoja kerätään järjestelmän ylläpitotarkoituksiin ja koottujen tietojen toimittamiseksi mainostajille. Tiedot koostuvat käyttäjiemme laitteistoa sekä selaustoimintaa ja -käyttäytymistä koskevasta tilastotiedosta, eikä niitä voida käyttää yksittäisen käyttäjän tunnistamiseen. Jos sivustolla liikkuessasi keräämämme tieto identifioi sinut luonnollisena henkilönä, tietoa käsitellään henkilötietona.
Evästeet: Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka verkkoselain tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeitä käytetään esimerkiksi silloin, kun verkkopalvelu haluaa tallentaa käyttäjän tietoja tämän siirtyessä sivulta toiselle. Käytämme evästeitä sivustojemme muuttamiseen ja kehittämiseen sekä lisäksi johonkin markkinointitoimiin sivustollamme. Saatamme esimerkiksi:
•    arvioida käyttäjiemme määrää ja käyttötottumuksia, 
•    tallentaa tietoja, jotka koskevat asetuksiasi, jotta voimme muuttaa verkkosivustoamme vastaamaan juuri sinun toiveitasi.
•    nopeuttaa hakujasi.
•    tunnistaa sinut palatessasi sivustollemme.
•    pitää kirjaa ostoskorissasi olevista tuotteista.
Voit estää evästeiden käytön selaimesi asetuksissa. Nämä asetukset saattavat kuitenkin estää verkkosivustomme joidenkin osien käytön. Ellet ole estänyt evästeiden käyttöä selaimesi asetuksissa, järjestelmämme muodostaa evästeitä kun ohjaat selaimesi sivustollemme.

Jäljitteet: Sivustomme sivut saattavat sisältää sähköisiä kuvia, joita kutsutaan jäljitteiksi (tunnetaan myös seurantapikseleinä), jotka mahdollistavat sivuillamme vierailleiden käyttäjien määrän laskemisen sekä muiden verkkosivun käyttöä koskevien tilastojen keräämisen (esimerkiksi tietyn sisällön suosion tarkkailun sekä järjestelmän ja palvelimen eheyden varmistamisen). Jäljitteitä ei käytetä henkilökohtaisten tietojesi tarkasteluun sivustolla, vaan niitä käytetään ainoastaan sivustomme käyttöön liittyvien koottujen tilastojen muodostamiseen.

Lokitiedostot: Käytämme lokitiedostoja, kuten useimmat tavalliset verkkosivustopalvelimet. Lokitiedostoilla seurataan IP-osoitteita, selaintyyppejä, palveluntarjoajia, sivuja, joilta sivustolle saavutaan tai joille poistutaan, alustatyyppiä, aikaleimoja sekä klikkausten määrää. Näitä tietoja käytetään trendien analysointiin, sivuston ylläpitoon, väärinkäytösten estämiseen, sivustolla liikkumisen seurantaan kootusti ja yleisluonteisen demografisen tiedon keräämiseen koottua käyttöä varten.

KOLMANSIEN OSAPUOLTEN MAINOSTUSPALVELUT
Saatamme ajan mittaan hyödyntää erilaisia mainostus- tai uudelleenmarkkinointipalveluita, jotka tarjoavat sinulle kohdennettua mainontaa, jolla lisätään selauskokemuksesi yksilöllisyyttä ja kohdentumista mielenkiinnon kohteisiisi. Nämä palvelut saattavat lisätä sivustolle uudelleenmarkkinointipikseleitä ja/tai jäljitteitä, joita käytetään selaimesi tunnistamiseen ja aiempiin hakuisi ja toimiisi sivustollamme liittyvien mainosten esittämiseen sinulle. Emme käytä tai yhdistä tunnistettavissa olevia henkilötietoja uudelleenmarkkinointilistojen, evästeiden, tietosyötteiden tai muiden anonyymien tunnisteiden kanssa. Emme käytä tai liitä kohdennustietoja, kuten demografisia tai sijaintietoja, minkään tunnistettavissa olevien henkilötietojen kanssa, jotka on kerätty mainoksesta tai sen kohdesivu(i)sta. Keräämämme tai tarjoamamme analyysitiedot pidetään anonyymeinä.

Emme jaa mitään tunnistettavia henkilötietoja kolmansien markkinointiosapuolten kanssa uudelleenmarkkinointitunnisteiden tai minkään tuotetietosyötteiden kautta, jotka saattavat liittyä mainoksiimme.

Saatamme käyttää kolmansien osapuolten tarjoamia palveluita näiden teknologioiden hallintaan ja tarjoamaan mainoksia verkkosivullamme. Saatamme esimerkiksi käyttää teknologiaa, joka yhdistää tietyt verkkosivullamme ja muualla esitetyt mainokset sivullamme tekemien hakujen kanssa. Nämä palvelut saattavat kerätä tietoja evästeiden ja Google Analytics -palvelun kautta. Nämä työkalut ja teknologiat keräävät ja analysoivat tietyn tyyppisiä tietoja, mukaan lukien muun muassa evästeet, IP-osoitteet, laite- ja ohjelmistotunnisteet, verkko-osoitteet, joista sivulle saavutaan tai joille poistutaan, tiedot, jotka koskevat sivuston käyttöä ja käyttäytymistä sivustolla, ominaisuuksien käytön mittaaminen ja tilastointi, käyttö- ja ostohistoria, MAC-osoite, yksilöllinen mobiililaitteen tunniste ja muut vastaavat tiedot.

Tällä hetkellä käytössä olevat kolmansien osapuolten evästeet:
Google Analytics    Lue lisää
Google Optimize    Lue lisää
Google AdWords    Lue lisää
Facebook     Lue lisää

Jos haluat kieltää kolmansien osapuolten evästeiden käytön, valitse yllä oleva “Lue lisää” -linkki saadaksesi lisätietoja kolmansien osapuolten palveluista.

KUINKA KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJA?

Käytämme keräämiämme tai antamiasi sinua koskevia henkilötietoja seuraavilla tavoilla:

TUOTTEIDEN JA PALVELUIDEN TOIMITTAMINEN
Voidaksemme toimittaa ja hallita ostojasi, tilauksiasi, maksujasi, palautuksia/vaihtojasi tai tietopyyntöjäsi tai muutoin palvellaksemme sinua, meidän on käsiteltävä henkilötietojasi, jotta voimme suorittaa nämä toimenpiteet. Toisin sanoen, tiettyjen tietojen antaminen on ehto palvelun käyttämiselle ja jos et anna meille pyydettyjä tietoja, meidän ei ole mahdollista harjoittaa liiketoimintaa kanssasi.

MARKKINOINTITARKOITUKSEMME
Suostumuksesi perusteella toimitamme sinulle mainoksia, alennuskoodeja, uutiskirjeitä, kampanjoita, ilmoituksia tapahtumista ja erikoistarjouksista, sähköposteja tai tekstiviestejä jne. 

SISÄISET TOIMINNOT
Suostumuksesi perusteella esitämme verkkosivumme ja sen sisällön sinulle laitteellasi mahdollisimman sopivalla ja tehokkaalla tavalla sekä siten, että sinun on mahdollista käyttää sivustomme vuorovaikutteisia toimintoja.
    
Saatamme tiedottaa sinua palveluumme tai tuotteisiimme tehtävistä muutoksista. Voimme lisäksi käyttää tietoja tilastointitarkoituksiin ja kootun tiedon toimittamiseen. Tällaisissa tapauksissa henkilötietojesi käsittely on välttämätöntä oikeutettujen etujemme turvaamiseksi.

LAINSÄÄDÄNNÖN NOUDATTAMINEN
Voidaksemme suorittaa velvollisuutemme ja turvataksemme lailliset oikeutemme, saatamme käsitellä henkilötietojasi noudattaaksemme meihin kohdistuvia oikeudellisia velvoitteita. Saatamme lisäksi käsitellä henkilötietojasi silloin kun se on välttämätöntä oikeutettujen etujemme turvaamiseksi. Tämä saattaa sisältää väärinkäytösten ja vastaavien rikollisten toimien estämisen.

Rapalan tarjoamiin palveluihin ei liity automaattista päätöstentekoa, kuten profilointia, yleisessä tietosuoja-asetuksessa määritellyllä tavalla.

TIETOJEN SIIRTÄMINEN

Henkilötietojesi pääasiallinen vastaanottaja on Rapala VMC Oyj. Voidaksemme tarjota sinulle parasta mahdollista palvelua, jaamme kuitenkin joitain tietojasi konserniyritystemme ja sopimuskumppaniemme kanssa. Jaamme vain välttämättömiä henkilötietoja.

TIETOJEN ILMAISEMINEN SOPIMUSKUMPPANEILLE
Saatamme ilmaista antamiasi sinua koskevia henkilötietoja sopimuskumppaneillemme ja palveluntarjoajille, joita käytämme liiketoimintamme tukemiseen. Saatamme esimerkiksi käyttää yritystä, joka käsittelee luottokorttimaksuja laskuttamiseen tai logistiikkayhtiötä tilauksesi toimittamiseen. Jaamme tietojasi myös tytäryhtiöille, osakkuusyhtiöille ja sidosyhtiöille sekä yhtiöille jotka edustavat verkkosivullamme myytäviä tuotemerkkejä ja tuotteita markkinoimiemme palveluiden tarjoamiseksi. 

TIETOJEN ILMAISEMINEN MARKKINOINTIA VARTEN
Saatamme ilmaista antamiasi sinua koskevia henkilötietoja tytäryhtiöillemme, osakkuusyhtiöillemme ja sidosyhtiöillemme sekä yhtiöille, jotka edustavat Rapala VMC:n tuotemerkkejä ja tuotteita, jotka ovat saatavilla verkkosivullamme ja muutoin Euroopan unionissa. Suostumuksellasi saatamme jakaa selaustietojasi sosiaalisen median kanavissa, kuten Facebookissa ja YouTubessa. Lisäksi saatamme jakaa selaustietojasi kolmansien osapuolten palveluiden kanssa hallitaksemme ja tarjotaksemme mainoksia verkkosivullamme sekä kohdentaaksemme selailukokemuksesi vastaamaan paremmin kiinnostuksesi kohteisiin.

TIETOJEN ILMAISEMINEN MUIHIN TARKOITUKSIIN
Lisäksi voimme ilmaista henkilötietojasi kolmansille osapuolille noudattaaksemme oikeuden päätöstä tai oikeudellista velvoitetta, toimeenpannaksemme tai soveltaaksemme käyttöehtojamme, tai suojataksemme Rapalan, asiakkaidemme tai muiden tahojen oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta. Tämä sisältää tietojen vaihtamisen muiden yhtiöiden tai muiden organisaatioiden kanssa väärinkäytösten estämiseksi ja luottoriskin vähentämiseksi. Sulautumisen, yritysoston tai minkä tahansa omaisuuseriemme osittaisen tai täydellisen myynnin yhteydessä hallussamme olevat asiakkaitamme koskevat henkilötiedot saattavat kuulua ostajalle siirrettäviin omaisuuseriin.

KANSAINVÄLISET SIIRROT
Euroopan unionin ulkopuolella Rapala VMC Oyj vastaanottaa ja siirtää henkilötietoja Yhdysvaltoihin voidaksemme suorittaa verkkosivullamme toteutettuja verkkokauppapalveluita yhdessä Yhdysvalloissa sijaitsevien osakkuusyhtiöidemme ja sopimuskumppaniemme kanssa. Kaikki tällaiset siirrot tehdään Euroopan komission tekemän EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -järjestelyn riittävyyttä koskevan päätöksen perusteella. Kaikki sopimussuhteet on suojattu välttämättömin tietosuojasopimuksin ja teemme kaikkemme varmistaaksemme, että kansainväliset kumppanimme noudattavat tarvittavaa lainsäädäntöä. Tarvittaessa käytämme komission hyväksymiä vakiomuotoisia tietosuojalausekkeita, jotka ovat saatavilla asiakaspalvelustamme osoitteesta customerservice@rapalaeurope.com. 
        

TIETOJESI SÄILYTTÄMINEN

Yleisesti ottaen henkilötietojasi ei saa säilyttää sellaisessa muodossa, joka sallisi niiden tunnistamisen kauemmin kuin on tarpeellista henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta. Näin ollen meidän on poistettava tiedot tai muutettava niitä siten, että ne eivät ole enää yksilöitävissä, kun tiedoille ei enää ole käyttöä. Rapala noudattaa tiukkoja käytäntöjä tietojen säilytyksen suhteen ja teemme parhaamme varmistaaksemme, että poistamme vanhentuneet ja käyttämättömät tiedot.

Koska tietojen käsittelyn tarkoitus (katso kohta KUINKA KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJA? yllä) voi vaihdella, myös henkilötietojesi säilytysaika vaihtelee. Emme esimerkiksi koskaan tallenna luottokorttinumeroita kokonaisuudessaan turvallisuussyistä johtuen. Käsittelemme tietoja, joita tarvitsemme tilauksesi toimittamiseen siihen asti, kunnes olet saanut tilauksesi ja niin kauan kuin laki velvoittaa meitä tarkkailemaan liiketapahtumiamme. Niin kauan kuin meillä on suostumuksesi, toimitamme sinulle mielellämme markkinointiaineistojamme. 

Muista, että vaikka asiakassuhteesi kanssamme päättyy, saatamme silti käsitellä henkilötietojasi niin kauan kuin meillä on siihen pätevä oikeudellinen peruste. Tämä saattaa tarkoittaa esimerkiksi laillisten oikeuksiemme turvaamista, jolloin säilytämme tiedot kunnes kyseinen oikeudellinen asia on kokonaisuudessaan käsitelty loppuun.

TIETOTURVA

Rapala käyttää tiukkoja ja ajantasaisia tietoturvakeinoja henkilötietojesi suojaamiseen. Henkilötietojesi luottamuksellisuuden ja eheyden turvaaminen on meille tärkeää tietoja käsitellessämme. Olemme ottaneet käyttöön järjestelyitä, jotka on tarkoitettu henkilötietojesi suojaamiseen vahingossa tapahtuvalta tuhoamiselta ja luvattomalta käytöltä, muuttamiselta ja luovuttamiselta.

Henkilötietosi on suojattu fyysisin, organisatorisin ja teknisin keinoin. Tietoja säilytetään pääosin palvelimilla, jotka sijaitsevat turvallisesti toimipaikoissamme palomuurein suojattuna ja jos käytämme kumppaneitamme henkilötietojesi käsittelyyn, vaadimme heitä noudattamaan samoja sääntöjä, joita itse noudatamme. Vain valtuutetuilla henkilöillä on pääsy tietoihin ja pidämme yllä erilaisia teknisiä järjestelyjä tietojen suojaamiseksi ja hallitsemaan pääsyä niihin. Kaikki maksutapahtumat salataan SSL-teknologiaa käyttäen. Teemme kaiken tämän vähentääksemme hallussamme olevien henkilötietojesi menettämisen, väärinkäytön tai luvattoman käytön, paljastamisen tai muuttamisen riskiä. 

Valitettavasti tietojen siirtäminen Internetin välityksellä ei ole koskaan täysin suojattua. Vaikka teemmekin parhaamme suojataksemme henkilötietojasi, emme voi taata verkkosivustollemme lähetettyjen henkilötietojen turvallisuutta. Lähetät henkilötietoja omalla riskilläsi.

YHTEYSTIEDOT

TIETOSUOJAPÄÄLLIKKÖ

Rapala VMC Oyj on nimittänyt tietosuojapäällikön Rapala VMC -konsernille. Yksi tehtävistä on tarkkailla soveltuvien säännösten ja lakien noudattamista. Jos tiedossasi on jokin seikka, josta Rapalan tulisi olla tietoinen, kehotamme sinua ottamaan yhteyttä: 

Rapala VMC Oyj:n tietosuojapäällikkö Kimmo Valkkio
Rapala VMC Corporation
Mäkelänkatu 91
00610 Helsinki
Puhelin: 09 7562 540
Faksi: 09 7562 5440
Sähköpostiosoite: privacy@rapala.fi

Y-tunnus: 1016238-8
Alv-numero: FI10162388


© 2018 Rapala VMC Oyj